Hedelmäpussit

HD-rullapussit

Tuotteen kuljettamiseen tai suojana tahraantumista, kastumista tai ei-toivottavaa kuivumista vastaan riittää usein ohut muovikalvo. HD-muovipussit ovat hiukan perinteistä pussimuovia kovempia, hiukan rahisevampia käsittelytuntumaltaan. Lujana muovilaatuna HD on kestävää ohuenakin, tyypillinen käyttö on esimerkiksi kaupan juures-, vihannes- tai hedelmäpussina. Ohuuden vuoksi yksittäisen pussin paino on minimaalinen, mikä säästää luonnonvaroja ja energiaa valmistuksessa.

Edullisuutensa vuoksi HD-pussit ovat olleet maailmalla yleisimmin käytettyjä ja ne ovat saaneet huonoa mainetta roskaajana. Pussit ovat päätyneet luontoon, koska lukuisissa Aasian ja Afrikan maissa ei ole ollut kierrätys- tai energiakäyttömahdollisuutta, usein ei edes millään tavalla järjestettyä jätehuoltoa. Muovipussit ovat päätyneet osin tarkoituksellisestikin jokiin ja sitten meriin.

Useimmissa länsimaissa, kuten Suomessa, on kuitenkin vakiintuneita käytäntöjä uusiokäytössä, kierrätyksessä, lajittelussa ja jätehuollossa. Hyödynnämme HD-pussitkin elinkaarensa lopulla energiakäytössä. Valmistukseen käytetty energia saadaan näin uudelleen hyötykäyttöön.

Näytetään ainoa tulos

Lataa tuoteluettelo (PDF)

Facebook