Hedelmäpussit

Hedelmäpussit sopivat tuotteen kuljettamiseen tai suojana tahraantumista, kastumista tai ei-toivottavaa kuivumista vastaan, tähän tarkoitukseen riittää usein ohut muovikalvo. HD-muovipussit ovat hiukan perinteistä pussimuovia kovempia, hieman rahisevampia käsittelytuntumaltaan.

Lujana muovilaatuna HD on kestävää ohuenakin, ja tyypillinen käyttö on esimerkiksi kaupan juures-, vihannes- tai hedelmäpussina. Ohuuden vuoksi yksittäisen pussin paino on minimaalinen, mikä säästää luonnonvaroja ja energiaa valmistuksessa.

Kysy lisää hedelmäpusseista

Näytetään ainoa tulos

Ympäristön asialla

Edullisuutensa vuoksi HD-pussit ovat olleet maailmalla yleisimmin käytettyjä esimerkiksi hedelmäpusseina, ja ne ovat saaneet osakseen huonoa mainetta luonnon roskaajana. Pussit ovat päätyneet luontoon, koska lukuisissa Aasian ja Afrikan maissa ei ole ollut kierrätys- tai energiakäyttömahdollisuutta, usein ei edes millään tavalla järjestettyä jätehuoltoa. Hedelmäpussit ja muut muovipussit ovat päätyneet osin tarkoituksellisestikin jokiin ja sitten meriin.

Useimmissa länsimaissa, kuten Suomessa, on kuitenkin vakiintuneita käytäntöjä uusiokäytössä, kierrätyksessä, lajittelussa ja jätehuollossa. Hyödynnämme HD-pussitkin elinkaarensa lopulla energiakäytössä. Valmistukseen käytetty energia saadaan näin uudelleen hyötykäyttöön.

Pyydä tarjous hedelmäpusseista

Facebook